2014. október 5., vasárnap

Liz letesztelve

És megszületett.
Hát, bevallom, alaposan meg kellett rágnom, kérdés, hogy ez Liz hibája, vagy az enyém, lévén életem első karaktertesztjén vagyok túl.
Majd a következőnél meglátjuk :)
Ezt a tesztet Nocytól kaptam, a Kezdő írók kézikönyvéből másolta ki nekem. Nem túl hosszú, nem túl alapos, vagy részletes, mégis megizzadtam ezzel is. Ugyanakkor tanulságos is volt, amikor a zsigerből adott válaszokat alaposabban átgondolva előjöttek a mélyebben rejtező dolgok.
Az biztos, hogy Liz és én most már kicsit jobban ismerjük egymást, és nem tartom kizártnak, hogy idővel a 100kérdésesnek is neki merem majd ugrasztani újra :)

És akkor lássuk a medvét!


1. Mi a szereplő neve, beceneve?
Elizabeth Willows, Liz, ritkán Lizzy, de ezt csak Shiritől viseli el.

2. Milyen színű a szeme és a haja?
Szeme szürkésbarna, haja világosbarna.

3. Milyen különös ismertetőjegyei vannak az arcán, a testén? Vannak-e anyajegyei? Hol? Sebhelyei? Hogyan szerezte őket?
Különös ismertetőjegye nincs, sebhelyei csak a szokásosak, gyerekkorban szerzett horzsolások apró hegei. Van egy anyajegye a csípőjén, nem barna, hanem fehérebb, mint a bőre, általában ruha takarja.

4. Kik a barátai, családtagjai? Kikkel veszi körül magát?
Túl sok barátja nincs, inkább csak amolyan ismerősök, csoporttársak, akikkel ritkán összejönnek, de főleg a tanulás miatt tartja velük a kapcsolatot. Legjobb barátja egy van, Shiri, és nem is vágyik többre. Testvére nincs, a szüleivel nem túl mély a kapcsolata.

5. Kihez áll a legközelebb?
Egyértelműen Shirihez.

6. Kihez szeretne közelebb kerülni?
Világéletében arra vágyott, hogy az anyja igazi anya legyen. Szerette volna megosztani vele a titkait, szerette volna érezni a bizalmat, a feltétlen szeretetet, ami normális esetben anyát és gyermekét összeköti. Bár már felnőtt, és tudja, az elszalasztott pillanatok sosem jönnek vissza, a szíve mélyén még mindig reménykedik.

7. Hol született?
Augustában, de azóta sosem járt ott, tehát ennek sok jelentősége nincs.

8. Hol élt eddig?
Atlantában élt a szüleivel, aztán az utóbbi pár évben pedig San Franciscóban, oda jár egyetemre.

9. Mit tekint az otthonának?
Azt, ahol Shiri van. Korábban a gimi kollégiuma, most pedig az egyetemé.

10. Hol vezeti le a feszültséget?
Egy nehéz nap után szívesen olvas (bármily meglepő, nyomtatott könyvet), vagy néz meg egy jó filmet.

11. Mitől fél a legjobban?
Hogy elveszíti Shirit, és hogy sosem fog rátalálni a szerelem. Vagyis: hogy senki nem fogja szeretni, egyedül és magányosan fog megöregedni.

12. Ki tud erről a félelméről?
Senki.

13. Kinek nem árulná el soha és miért?
Shirin kívül senkinek. Rajta kívül nemigen beszél az érzéseiről senkinek.

14. Vannak-e titkai?
Nem igazán. Hacsak az nem, hogy jelenleg teljesen odáig van Darren Cooperért (múlt hónapban még Jared Drew volt a sláger). No igen, ezt sosem vallaná be senkinek, bármennyire is nyilvánvaló.

15. Volt-e már szerelmes? Törték-e össze a szívét?
Többször is előfordult, hogy tetszett neki egy-egy fiú, de kezdeményezni sosem mert. Gimiben egész jó haverok voltak egy sráccal, aztán elég volt egy-két kedves gesztus a fiú részéről, hogy totál beleessen. Utána képtelen volt értelmesen társalogni vele, és eltávolodtak egymástól. Szóval nem, igazán szerelmes még sosem volt, bár minden fellángolást örök szerelemként élt meg, természetesen. A szíve pedig minden alkalommal teljesen összetört, ha a távolból imádott srác talált magának barátnőt.

16. Mit tart a hűtőszekrényében? És a hálóban a padlón? Az éjjeliszekrényén? Mit találnánk a szemetesében?
A hűtőszekrénye gyakorlatilag majdnem üres, az egyetemi büfében szokott enni, vagy a kollégium közelében lévő olcsó ételbárban. A szobája padlóján szőnyeg van (nem trehány, dolgokat széjjelhajigálós típus, Shiri amúgy sem tűrné), az éjjeliszekrényén csak egy régi kép a nagyijáról és néhány könyv. Van ott Nicholas Sparks, Whitman válogatott versei, és Stephen King is. A szemetesében két banánhéjon, egy fagyisdobozon és néhány használt zsebkendőn kívül más nincs is (előző este egy romantikus filmet néztek meg Shirivel, amit végigbőgtek, utána pedig fagyival vigasztalódtak)

17. Nézzünk rá a szereplőnk lábára. Utcai cipőben, tornacipőben vagy mezítláb jár otthon? Esetleg elnyűtt, lyukas zokniban? Vagy?
Mindig zokniban és meleg mamuszban járkál a hűvös padlón, mert könnyen felfázik.

18. Ha visszagondol a régi családi konyhára, milyen illatokra emlékszik? Festékszagra? Zabkorpás sütire? Mit idéznek fel benne ezek az emlékek?
Cigifüst és olajszag. Gyorsételek, aminek az elkészítésével nem kell sokat vesződni. Napok óta mosatlan edények szaga. Az apját körbelengő alkoholbűz. Örökös készenlét, hogy időben eltűnjön a szobájában, ha kitör a balhé.

19. A szereplőnk tavaszi nagytakarítást csinál. Mit dob ki egyetlen mozdulattal? Mitől válik meg nehéz szívvel? Miért?
A legtöbb holmit csak hosszas átgondolás után dobja ki. Soha nem volt sok értéke, így nehezen válik meg bármitől is. Csak az kerül a szemétbe, amit már végképp nem tud semmire sem használni, mert eltört, elromlott, elszakadt.

20. Szombat dél. Mit csinál a szereplőnk? Részletezzük. Épp reggelizik, de mit? Napozik a korláton, de milyen pokrócba bugyolálta magát, vagy milyen törülköző van nála?
Az egyetem kollégiumának parkjában üldögél egy pokrócon, és szendvicset majszol, miközben arra gondol, hogy szívesebben kucorodna bele a kedvenc foteljába, és olvasná a könyvet, amit reggel kölcsönzött ki. Shiri vette rá, hogy kimozduljon, és elmenjen vele a piknikre, amit a másodévesek rendeztek, és amin önszántából nem valószínű, hogy részt venne. Persze, végül aztán egész jól érzi magát, és kellemes időt tölt a társaságban.

21. Mi a legélénkebb gyerekkori emléke? Mitől olyan élénk és emlékezetes ez a jelenet?
A nagymamája születésnapi tortát készített neki. A mai napig emlékszik az ízére. Azért olyan emlékezetes ez, mert az édesanyja két héten keresztül ígérgette neki a tortát, míg végül a nagyi megelégelte a dolgot. És mert ez volt az utolsó torta, amit a nagymamája sütött.

22. Szereplőnk éppen az éjszakába tart. Hová indult? Mit vett fel? Kivel találkozik?
Ha Liz éjjel kimozdul, annak csak egy oka lehet: az aktuálisan kedvenc színészének éjféli filmpremierjére igyekszik. Természetesen nem egyedül, csakis Shirivel, esetleg még pár lánnyal az évfolyamukról. Kényelmes ruhát vett fel, farmert vagy térdnadrágot egy csinosabb felsővel és kardigánnal. Semmi feltűnő, semmi átlagostól eltérő, a sötétben úgysem látja senki.
Opció még az évente megrendezett Könyvtárak Éjszakája, ahova csoporttársaival megy. Ide talán szoknyában-blúzban, valamint kényelmes papucscipőben érkezik, de esélyesebb a fentebb felsorolt összeállítás.


2 megjegyzés:

  1. De jó! Örülök, hogy sikerült kitölteni :) Remélem, azért most majd átszakad a gát :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy tűnik, igen, töltődik a 100kérdéses, meglepően könnyen :) Egyelőre szintén Liz az alany, de tervben vannak a többiek is. Csak nem tudom, kivel folytassam, kétfelé húz a szívem :P

      Törlés