2014. január 26., vasárnap

Én vagy Ő?

Az utóbbi napokban alig jutottam gép elé, tekintve, hogy négyfős családunkban mindenki igényt tart szerencsétlen viharvert laptopunkra. Többnyire én vagyok az, aki elsőként visszavonulót fúj, csak hát így meg nem haladok semerre. Halkan jegyzem meg, hogy ezt a bejegyzést is mobilról követem el, szóval az esetleges hibákért semmiféle felelősséget nem vállalok :)
Na, de amiért mégsem tudtam kivárni, hogy tapis billentyűzet helyett igazit ragadjak, az az E/1. Az utóbbi napokban (hetekben?) nagyon sokszor fogott el a kétség, hogy a HÖ jó-e úgy, ahogy van. Egyáltalán nem könnyű az egyes szám, persze csak egy nézőponttal kell megbírkózni, de ezt egyre inkább olyannak érzem, mintha egy falat húztam volna magam köré. Megvannak a fejemben a történések, a karakterek háttere, az ő érzéseik, de túl nagy erőfeszìtésbe kerül mindet úgy tálalni, hogy ne tűnjön erőltettnek.
Ugyanakkor leírhatatlanul sok munkába kerülne átírni az egészet. Viszont így, hogy úgy érzem, rossz úton járok, elég nehéz folytatni.
Másrészről meg ott van még mélyen az a bizonyosság bennem, amit az elején éreztem, hogy ez csak és kizárólag így lesz jó.
És ki tudja? Lehet, hogy csak régen olvastam E/1-ben és elidegenedtem tőle :)
Erre alszunk még egyet.

2014. január 19., vasárnap

Az első, avagy valahol el kell kezdeni.

Éljen, éljen! Túl a harmadik X-en én is úgy döntöttem, hogy elindítom a blogomat, mert mostanában már mindenki blogol, na, meg mert egyszerűen muszáj írnom. Persze nem blogot kéne, hanem a folyamatban lévő történeteimet illenék már kicsit gatyába rázni, illetve folytatni őket. De rám sajnos nem igaz a mondás, hogy "új év, új szokások". Pedig újévi fogadalmam volt ám, sőt, szülinapi kívánság is, magamtól természetesen. Ez pedig, hogy a Háborús övezet már meglévő fejezeteit, jeleneteit (különös tekintettel a NaNoWriMo alatt írtakra) szépen egybefűzöm, kiegészítem, ahol kell, hogy végre formát öltsön, ha nem is véglegeset. Erre határidőt is adtam magamnak, ezt pedig olyan március környékén húztam meg. Tudom, marha pontos dátumot szemeltem ki :) Hogy érthetőbb legyek: a TAI előtt végezni szeretnék vele, mert tavaly ez annyira kizökkentett a HÖ világából, hogy azt hiszem, azóta sem sikerült teljesen visszarázódnom. Kihagyni viszont semmi szín alatt nem szeretném, hisz az előzőt is nagyon élveztem, minden hátráltató tényező és nehézség ellenére.
A HÖ utánra is vannak már terveim, de azok még olyan távolinak tűnnek, hogy egyelőre maradnak a fiók mélyén. Sőt, magamat ismerve, talán ott porosodnak jó ideig, mert még egy olyan lusta disznót nem hordott a hátán a föld, mint engem, ami külön vicces, hisz a kínai horoszkóp szerint a disznó évében születtem :)
De azt hiszem, első bejegyzésnek ennyi bőven sok lesz. 
Stílusosan (legalábbis remélem) egy olyan dallal zárok, ami nagyban segített a HÖ ötletének megszületésében.